З 1 серпня кількість спроб на складання іспитів на водійські права стала майже необмеженою

Вівторок, 1 серпня 2023, 14:37 -

В Україні скасовано обмеження щодо кількості спроб складання  іспитів для отримання водійського посвідчення.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Відтепер упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має:

  • Необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту.
  • Необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) становить не менше ніж 10 календарних днів.

Реклама:

Результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного, – два роки.

Також оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення.

Оновлено:

Реклама:

Як уточнили в Головному сервісному центрі МВС, під дію нових правил підпадають і ті кандидати на водійські права, які мали невдалі спроби скласти іспити до 1 серпня 2023 року.

Нагадуємо:

У середині липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє вчити теоретичну частину іспиту на отримання водійських прав самостійно.

З 1 червня у Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській областях триває пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС.

У класах для складання теорії, а також в автівках сервісних центрів МВС для складання практики, тепер встановлено більше камер спостереження, які не залишають сліпих зон. Відповідно процеси складання іспитів тепер повністю моніторяться.

У рамках пілотного проєкту зі складання іспитів на водійське посвідчення за новою системою, лише чверть кандидатів змогли пройти теоретичне тестування і близько третини - практичне.

Реклама: