Компанія Дубілета Fintech Farm скоротила близько 20% команди

П'ятниця, 28 липня 2023, 12:48 -

Британська компанія Fintech Farm, мажоритарним власником якої є Дмитро Дубілет, скоротила 28 людей з команди. 

Про це повідомив канал в Telegram "Підслухано в IT" та сам Дмитро Дубілет виданню AIN.ua.

За словами Дубілета, компанія звільнила 28 співробітників через потребу у скороченні витрат.

"Останні два роки у нас відбувалося стрімке зростання бізнесу. Але зараз ми дійшли висновку, що нам потрібно трохи скоротити витрати, щоб не перейматися станом світової економіки та термінами підняття наступного раунду. А так ми можемо не переживати, піднімемо наступний раунд через рік або через два", – пояснив Дубілет.

Реклама:

Загалом у Fintech Farm працювало приблизно 150 співробітників. Відтак, під скорочення потрапило близько 20% працівників компанії. 

Крім того, джерело "Підслухано в IT", зазначило, що компанія повідомила про скорочення і через годину вже заблокувала доступи для звільнених працівників. Також у компанії пообіцяли виплатити зарплату за два тижні вперед.  

"Згідно з договором, мали попередити за 30 днів. Але є пункт "Якщо не буде змін на ринку програмних продуктів або зміни бізнес-планів", а в цей пункт можна запхати майже все", — написало джерело каналу.

Реклама:

Нагадаємо:

Британська компанія Fintech Farm, мажоритарним власником якої є Дмитро Дубілет, закрила раунд інвестицій на понад 20 мільйонів доларів.

Співзасновниками Fintech Farm є екстопменеджер ПриватБанку та співзасновник monobank Дмитро Дубілет, який до залучення останнього раунду інвестицій мав мажоритарну долю у компанії, а також колишній очільник напряму M&A у fintech-секторі у лондонському KPMG Микола Безкровний та екскерівник Центру електронного бізнесу Приватбанку Олександр Вітязь.

Fintech Farm має в своєму портфелі три необанки: Leobank у Азербайджані, Liobank у Вʼєтнамі та Fibobank у Нігерії.

У січні 2022 року компанія залучила 7,4 млн доларів інвестицій. Основним інвестором стала інтернет-компанія Genesis. Тоді партнери заявляли про плани поширити присутність на 10 ринків в Африці та Азії.

Реклама: