Кубраков про останні атаки РФ: пошкоджено 26 об’єктів у портах та 5 цивільних суден

Четвер, 27 липня 2023, 15:34 -

За останні 9 днів російських атак ворог пошкодив та частково знищив 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.

Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Кубраков та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили  перешкоджання Росією вільному судноплавству в Чорному морі. 

"Мета ворога очевидна — позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу", – зазначив міністр.

Реклама:

Він додав, що лише за останні 9 днів в результаті російських атак пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.

Також ворог обмежує судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії та фактично блокує рух суден в напрямку морських портів України.

"Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству", – резюмував віцепрем’єр.

Реклама:

Нагадуємо:

Вночі Росія нанесла ракетний удар по портовій інфраструктурі Одеськіої області, унаслідок влучання загинув цивільний охоронець 1979 р.н.

У результаті обстрілу Росією українського дунайського порту Рені в ніч проти понеділка зазнало незначних пошкоджень румунське судно.

Економічна правда

Реклама: