Суд зупинив реформу системи дипломування моряків – Мінінфраструктури

П'ятниця, 2 червня 2023, 10:57 -

Київський окружний адміністративний суд своєю ухвалою зупинив прозорий процес дипломування моряків, започаткований постановою уряду №1499 від 30 грудня 2022 року.

Про це заявили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Таке рішення є черговою спробою підриву реформи системи дипломування моряків та загрожує поверненню до корупційних схем", - заявили в міністерстві.

"Боротьбу за прозору та зрозумілу систему дипломування моряків наша команда веде вже не перший місяць. Ця боротьба натикається на відчайдушний спротив тих, хто багато років будував корупційні схеми на моряках.

Реклама:

Ось і зараз знайшовся суддя, який своїм рішенням поставив під питання реформу дипломування. Це Балаклицький А.І., суддя сумнозвісного Київського окружного адміністративного суду, який своєю ухвалою у справі №320/17353/23 зупинив прозорий процес дипломування та фактично заборонив пов’язану з цим діяльність Адміністрації судноплавства", - заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, міністерство не згодне з таким рішенням і "обов'язково" подасть апеляцію.

Оскільки оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, Адміністрація судноплавства на деякий час припиняє здійснювати послуги з дипломування моряків, що визначені відповідною постановою уряду, пояснили в міністерстві.

Реклама:

У грудні 2022 року уряд прийняв постанову №1499, яка забезпечує прозорий механізм дипломування та приводить законодавство у відповідність до міжнародних конвенцій.

"За пів року реформування Адміністрація судноплавства налагодила роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків в Києві та Одесі, готуються до запуску сервіси для моряків через портал ДІя.

Окрім цього, за цей час моряки отримали більше 2000 тисяч кваліфікаційних документів в прозорий та законний спосіб. Самі ж іспити складаються виключно з використанням визнаного у всьому світі тестування CES 6.0", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо:

З 14 лютого розпочала роботу повністю оновлена і за складом, і за функціоналом Державна кваліфікаційна комісія моряків при Адміністрація судноплавства. Також змінили підхід до процедури проходження іспитів та отримання кваліфікаційних документів моряків.

Читайте також: Усі на борт. Як моряки відстояли право на роботу за кордоном

Економічна правда

Реклама: