У Мінстратегпромі поки не знають, коли розпочнеться реформа "Укроборонпрому"

Середа, 14 червня 2023, 17:12 -

Реєстрація правонаступника "Укроборонпром" - акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" - буде проведена після визначення урядом особи, яка має здійснити реєстрацію нової оборонної компанії.

Про це повідомляє аналітичний центр StateWatch з посиланням на відповідь Мінстратегпрому.

У міністерстві також уточнили, на які саме органи влади покладена відповідальність утворити нову компанію. 

"Відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2023 No 221-р, відповідальним за проведення реєстрації акціонерного товариства - правонаступника державного концерну "Укроборонпром" є Мінстратегпром та Мінекономіки", - заявили у відомстві.

Реклама:

Нагадуємо:

Реформа держконцерну "Укроборонпром", що полягає в його перетворенні на акціонерне товариство, лишається заблокованою - перед її затвердженням на засіданні уряду зникли ключові пункти, які довзволяли зареєструвати нову оборонну компанію.

У квітні повідомлялось, що анонсована прем’єр-міністром Денисом Шмигалем реформа держконцерну "Укроборонпром", а саме перетворення його на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", поки не розпочалася через відсутність опублікованої постанови на сайті уряду. 

Реклама:

21 березня стало відомо, що Кабмін утворив акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" шляхом перетворення держконцерну "Укроборонпром".

6 жовтня 2021 року набрав чинності закон "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", який мав перетворити неефективну форму управління виробниками зброї, - "концерн", в акціонерне товариство, де 100% акцій належить державі. 

Економічна правда

Реклама: