Нафта дешевшає через невизначеність даних про інфляцію в США

П'ятниця, 31 березня 2023, 10:33 -

Ціни на нафту в п’ятницю, 31 березня, впали на азіатський торгах, оскільки позитивні настрої щодо попиту в Китаї та потенційних збоїв у постачанні на Близькому Сході були пом’якшені невизначеністю щодо економічних даних США.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent, які цього тижня зросли майже на 6%, впали на 33 центи, або 0,42%, до 78,94 дол за барель на 06:30 за Гринвічем. 

Реклама:

Американська West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 22 центи, або на 0,3%, до 74,15 дол, зрісши приблизно на 8% цього тижня.

Що вплинуло на ціни

Ринки очікують на дані про витрати та інфляцію в США та їхній вплив на долар США, які будуть опубліковані цього дня пізніше.

Реклама:

Аналітики зазначають, що ринок може зберегти свій відскок, якщо сьогоднішні дані дадуть позитивні сигнали ринкам про те, що очікується подальше сповільнення інфляції в США. Натомість невтішні дані можуть знову викликати занепокоєння щодо політики ФРС і обмежити нещодавнє зростання.

Крім цього, цього тижня ціни зросли через оптимізм щодо економічного відновлення Китаю. Виробнича активність Китаю зросла в березні повільніше порівняно з рекордним зростанням у лютому, але все ж перевищила очікування економістів.

Промислова діяльність у Китаї стала ключовим фактором, що визначає ціни в останні тижні після скасування обмежень, пов’язаних з коронавірусом, на тлі слабкого глобального попиту.

Реклама: