Після злиття UBS та Credit Suisse очікується масштабна хвиля скорочень персоналу - FT

Вівторок, 21 березня 2023, 11:57 -

Очікується, що порятунок від банкрутства найбільшим швейцарським банком UBS другого за величиною Credit Suisse, призведе до скорочення десятків тисяч робочих місць, а фінансовий сектор Швейцарії вже готується до важкого удару від суперечливого поглинання.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.

Очікується, що основний тягар скорочень ляже на внутрішній бізнес Credit Suisse та його інвестиційний банк, у яких загалом працює понад 30 000 співробітників, повідомляють джерела, знайомі з планами UBS.

Вони додали, що ще надто рано визначати, скільки ролей буде призначено, але це може бути третина з 120 000 робочих місць в об’єднаній групі, оскільки UBS згортає більшу частину інвестиційного банку та усуває дублюючі ролі в Швейцарії.

Реклама:

Credit Suisse, у якій на кінець 2022 року працювало трохи більше 50 тис людей, уже перебувала в середині широкомасштабного скорочення робочих місць, і цього року було скорочено 4 тис робочих місць.

Але очікується, що поглинання призведе до того, що багато з 17 тис інвестиційних банкірів Credit Suisse втратять роботу, оскільки UBS ліквідує більшу частину підрозділу.

UBS, у якій працює 74 тис співробітників у всьому світі, також планує усунути дублюючі ролі Credit Suisse у Швейцарії, закрити філії та скоротити персонал на адміністративних посадах.

Реклама:
Реклама: