Нафта зростає на тлі сподівання виробників на відновлення попиту в Китаї

Вівторок, 28 лютого 2023, 10:30 -

Ціни на нафту зросли у вівторок, 28 лютого, підтримані сподіваннями, що стійке економічне відновлення в Китаї підвищить попит на пальне, компенсуючи занепокоєння щодо подальшого підвищення процентних ставок у США, яке вплине на споживання.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent, термін дії яких закінчується у вівторок, підвищилися на 39 центів до 82,84 дол за барель станом на 07:18 за Гринвічем. Більш активний травневий контракт подорожчав на 63 центи до 82,67 дол за барель.

Реклама:

Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) подорожчали на 61 цент до 76,29 дол за барель.

Що вплинуло на ціни

Очікування відновлення попиту в Китаї підтримали зростання, і ринок очікує ключових даних протягом наступних двох днів. 

Реклама:

Економісти, опитані Reuters, очікували зростання промислової активності у другій за величиною економіці світу в лютому.

"Відновлення економіки Китаю сприятиме зростанню попиту на сировинні товари, причому найбільше виграє нафта", — заявили аналітики JPMorgan.

Вони зберегли свій прогноз середньої ціни ф'ючерсів на нафту Brent на 2023 рік на рівні 90 доларів за барель.

Загроза подальшого підвищення ставок у США після більших, ніж очікувалося, нових замовлень на основні вироблені в США товари капітального виробництва в січні обмежила прибуток, а глава Федеральної резервної системи США Філіп Джефферсон заявив, що інфляція в сфері послуг залишається "вперто високою".

Ринок буде дивитися на останні дані про запаси нафти в США, які будуть представлені промисловою групою Американського інституту нафти у вівторок і Управлінням енергетичної інформації уряду в середу, щоб отримати додаткові показники попиту.

Реклама: