"Зернова ініціатива": у Чорноморську завантажили зерном шосте зафрахтоване ООН судно

Вівторок, 18 жовтня 2022, 19:00 -

У рамках роботи "зернового коридору" у вівторок, 18 жовтня, шосте зафрахтоване Всесвітньої продовольчою програмою ООН судно завантажили пшеницею у порту Чорноморськ.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Балкер PANGEO доставить 40 тисяч тонн пшениці для жителів Ємену. Перші 5 суден доставили понад 150 тис. тонн пшениці до Ефіопії, Сомалі, Ємену та Афганістану.

Крім цього, у Кенії розвантажується 51,4 тис тонн української пшениці з балкера SUPER HENRY – перше судно з тих, які вже експортували пшеницю для потреб цієї країни.

Реклама:

"Для нас залишається пріоритетом забезпечення країн Африки та Азії українським зерном та олією. На сьогодні вже експортовано понад 4,3 млн тонн продовольства до країн цих континентів", – зазначив заступник Міністра інфраструктури України.

Він додав, що всі портові служби в поточних умовах працюють на повну потужність з метою оперативного завантаження зерновозів та танкерів.

Реклама:

Окрім цього, сьогодні в рамках "зернової ініціативи" з портів Великої Одеси вийшли ще 4 судна з майже 50 тис тонн продовольства для країн Азії.

За 2,5 місяці роботи "зернового коридору" уже 353 судна експортували понад 7,8 млн тонн агропродукції.

Нагадуємо:

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час зустрічі з міністром оборони Туреччини запевнив, що "зернова ініціатива" буде продовжена після 22 листопада. 

Реклама: