Мінфін США шукає економіста для ретельного вивчення впливу санкцій

П'ятниця, 23 вересня 2022, 10:59 -

Міністерство фінансів США створює новий офіс для вивчення небажаних наслідків санкцій та відкрило нову вакансію - головного економіста щодо санкцій.

Про це пише Bloomberg.

Критики неодноразово заявляли, що такий офіс мав бути відкритий багато років тому, пише агентство.

Мінфін США розмістив оголошення про посаду "головного економіста з питань санкцій", чия робота буде полягати в консультуванні з усіх питань, від монетарної політики до валютних курсів та до "енергетики, багатосторонньої та двосторонньої допомоги, офіційного боргу та пов’язаних з цим питань". 

Реклама:

Зазначається, що цей економіст очолить новостворений відділ економічного аналізу санкцій, який також найме двох штатних економістів.

"Цей новий, постійний центр для аналізу санкцій дозволить нам бути більш ефективними в поточних і майбутніх програмах", - заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо. Він сказав, що офіс допоможе розкрити "потенційні побічні ефекти та вторинні ефекти".

При цьому, посада передбачає стартову зарплату в $150 000 і вимагає допуску до секретної інформації.

Реклама:

"Чого ми не хочемо, то це того, щоб хтось просто писав наукові статті на 460 сторінок. Це буде набагато більш адаптовано, сфокусовано на практичних рішеннях, поліпшеннях та оцінках", - заявив  радник заступника міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Алекс Паретс.

Як зазначає Bloomberg, одним із завдань економіста щодо санкцій буде уникнути великих економічних потрясінь, таких, зокрема, які трапилися на світовому ринку алюмінію в 2018 році після введення санкцій проти компаній, пов'язаних з Олегом Дерипаскою.

Економічн правда

Реклама: