Новини 15 вересня: ЄС хоче упередити ухилення Росії від санкцій через Туреччину, новий голова місії МВФ в Україні

Четвер, 15 вересня 2022, 21:10 -

Про Туреччину. США і ЄС посилюють тиск на Туреччину, щоб подолати ухилення від антиросійських санкцій на тлі занепокоєння, що банківський сектор країни є потенційним "бекдором" для незаконного фінансування.

Про МВФ. Постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян оголосив, що Гевін Грей був призначений головою місії МВФ до України. Він допомагав налагоджувати відносини з Іраком, якому МВФ надавав гроші для відновлення країни після руйнівної війни.

Про бізнес. БЕБ заявило про викриття двох компаній (одна напряму належить "відомому українському бізнесменуу", інша - опосередковано) у схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах - за даними ЕП, йдеться про компанії Олександра Ярославського.

Про санкції. Міністр закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді заявив, що країна консультується з адміністрацією США та Єврокомісією, щоб не потрапити під вторинні санкції.

Реклама:

Про порти. Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш вважає, що експорт російського аміаку через аміакопровід з Тольятті (РФ) до Одеси сприятиме збереженню "зернової угоди", яку РФ погрожує розірвати

Ексклюзиви ЕП

Футбольні клуби провели рекордне трансферне літо. А як підписують гравців в Українську Прем’єр-лігу під час війни?

Як купували і продавали футболістів світові клуби цього літа та як українські команди підсилювали склади в умовах великої війни. Головне із звіту ФІФА та порталу Transfermarkt.

Реклама:

50% бюджету – на війну. За що житиме Україна у 2023 році?

Що уряд заклав у бюджет країни на наступний рік, які статті витрат урізали, звідки взяти трильйон на оборону і як планують наповнювати казну під час війни.

Реклама: