41% німців підтримують будівництво нових АЕС

П'ятниця, 5 серпня 2022, 10:55 -

На тлі енергетичної кризи все більше німців стають відкриті до ширшого використання атомної енергетики.

Такими є результати опитування Civey для Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Так, 78% опитаних висловилися за продовження експлуатації трьох німецьких АЕС, які все ще працюють, до літа 2023 року - варіант, який обговорюється політиками. Навіть серед прихильників Зелених є незначна більшість прихильників такого кроку.

Водночас існує широка згода залишити інші реактори підключеними до мережі на набагато довший термін. 67% опитаних висловилися за те, щоб атомні електростанції працювали ще п'ять років. Лише 27% однозначно відкинули це. Особливо багато прихильників ХДС/ХСС, Вільної демократичної партії та "Альтернативи для Німеччини" виступали за продовження термінів експлуатації АЕС на кілька років.

Реклама:

Навіть на запитання, чи варто Німеччині будувати нові атомні електростанції, що майже ніколи не обговорювалося політиками, 41%респондентів відповіли ствердно. 52%висловилися проти таких новобудов. Підтримка будівництва нових АЕС була особливо високою серед прихильників ХДС/ХСС та "Альтернативи для Німеччини. Серед Зелених було чимало противників нового будівництва.

Civey опитав близько 5000 людей онлайн 2 і 3 серпня.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що продовження терміну служби останніх атомних електростанцій у Німеччині може "мати сенс", оскільки скорочення потоків газу з Росії підвищує перспективу енергетичної кризи взимку.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: