Україна попросила асоційоване членство у Міжнародному енергетичному агентстві

Четвер, 16 червня 2022, 10:05 -

Україна внесла пропозицію на асоційоване членство в Міжнародному енергетичному агентстві - у Міненерго сподіваються на позитивне рішення.

Про це повідомляє пресслужба міністерства за підсумками засідання керівної ради IEA.

"Я хотів би підтвердити нашу тверду відданість розбудові співпраці з нашими міжнародними партнерами та координації зусиль для вирішення наших спільних проблем в енергетичному секторі.

Тож я хочу скористатися цією можливістю і пропоную розглянути можливість надання Україні статусу асоційованого члена Міжнародного енергетичного агентства. Сподіваємося на позитивне рішення та ефективну співпрацю в сферах, що становлять взаємний інтерес, включаючи енергетичну безпеку, енергетичні дані, аналіз політики, енергоефективність, розвиток відновлюваних джерел енергії тощо", - заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Реклама:

За його словами, Україна продовжує дотримуватись курсу на євроінтеграцію, впроваджує європейські стандарти для інтеграції енергоринків та розширення можливостей комерційної торгівлі електроенергією.

При цьому Україна вже готова відіграти значну роль у зміцненні енергетичної безпеки регіону попри розвʼязану проти неї війну, сказав міністр.

Міжнародне енергетичне агентство - автономний міжнародний орган в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), заснований 1974 року. Налічує 31 країну-учасницю, 10 асоційованих членів та 3 країни-кандидати на повноцінне членство.

Реклама:

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: