Російська "Сєвєрсталь" може не виплатити дивіденди вперше за понад 10 років

Вівторок, 12 квітня 2022, 15:37 -

Керівництво російської "Сєвєрсталі", яка так і не змогла виплатити інвесторам борги за випуском євробондів до закінчення грейс-періоду, не рекомендуватиме раді директорів виплачувати дивіденди за 2 квартали.

Про це йдеться у заяві компанії. 

У компанії пояснили це "високою невизначеністю, з якою зіткнулись усі компанії".

Якщо це рішення буде прийнято, акціонери компанії не отримають виплати вперше більш ніж за 10 років. Компанія також вирішила тимчасово не публікувати своєї фінансової звітності за перший квартал 2022 року.

Реклама:

Попередня перерва у виплатах була, коли компанія виплатила проміжні дивіденди за підсумками дев'яти місяців 2008 року, після чого наступні дивіденди були виплачені лише за підсумками дев'яти місяців 2010 року.

"Однак поки що це лише рекомендація топ-менеджменту, після чого рада директорів має озвучити свою рекомендацію, а акціонери - ухвалити рішення", - пише Forbes Russia із посиланням на представника компанії.

Основною проблемою при ухваленні рішення про дивіденди вона назвала високу невизначеність, з якою зіткнулися всі компанії, але зазначила, що "загалом фінансове становище компанії залишається сильним".

Розгляд питання щодо виплати дивідендів за результатами четвертого кварталу 2021 року має відбутися на річних зборах акціонерів 20 травня, уточнила компанія.

"Рада директорів розгляне та доопрацює свої рекомендації щодо виплати дивідендів при затвердженні питань, пов'язаних із підготовкою до річних загальних зборів акціонерів", - йдеться у повідомленні.

"Сєвєрсталь" вирішила тимчасово не публікувати свою фінансову звітність за перший квартал 2022 року, пояснивши це тим, що "значна частина її акціонерів не в змозі приймати інвестиційні рішення і таке розкриття інформації може поставити частину зацікавлених сторін у вигідніше положення щодо до інших".

"Йдеться про те, що торгів на Лондонській біржі немає", - прокоментувала це рішення представник компанії.

"Сєвєрсталь" першою з великих російських компаній виявилася на межі дефолту після початку вторгнення РФ в Україну - компанія так і не змогла виплатити інвесторам борги за випуском євробондів до закінчення грейс-періоду через блокування коштів банком.

Після цього компанія вирішила спробувати отримати спеціальні ліцензії США, Великої Британії, Люксембургу та Ірландії, які допоможуть проводити платежі безперебійно.

З огляду на терміновість питання компанія попросила регуляторів розглянути заяви в прискореному порядку. Але відповіді на запит "Сєвєрсталь" поки що не отримала, заявили в компанії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: