УЗ забезпечить експорт українського зерна, бо українські порти заблоковані

Неділя, 6 березня 2022, 16:18

"Укрзалізниця" працює над тим, аби забезпечити експорт українського зерна в умовах блокади морських портів – основного каналу вантажних перевезень.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

Компанія пояснює, що незаконна російська військова агресія призвела до фактичного закриття портів, через які Україна експортує сільськогосподарську продукцію споживачам у світі.

"Це не тільки українська проблема, частка українського зерна на світовому ринку становить 11%, соняшникової олії – 55%", – пише УЗ.

Реклама:

Щоб "запобігти світовій продуктовій кризі та врятувати український експорт", УЗ готова терміново організувати доставку сільськогосподарської продукції залізницею.

Зараз опрацьовується логістика доставки зерна до кордону з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею, звідки збіжжя буде доставлене до портів та логістичних хабів європейських держав.

Зокрема, розглядаються логістичні шляхи для доставки зерна через такі переходи:

  • У напрямку Румунії: станція Рені (пропускна здатність 87 вагонів на добу), Джурджулешти (5 вагонів), Ізмаїл (18 вагонів), Вадул-Сірет (40 вагонів).
  • У напрямку Польщі: станція Мацеїв (20 вагонів) та Мостиська-2 (25 вагонів). 
  • У напрямку Угорщини: станція Батьово (17 вагонів).
  • У напрямку Угорщини та Словаччини: Станція Чоп (20 вагонів), Мукачево (10 вагонів), Есень (30 вагонів).

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: