Новини 6 грудня: азбест, "економічний паспорт", ситуація на ТЕС і ТЕЦ

Понеділок, 6 грудня 2021, 21:30

Про азбест. Україна хоче відмовитись від використання у будівництві небезпечного мінералу азбесту, який наносить шкоду здоров'ю і був заборонений уже в 70-ти країнах, зокрема ЄС.

Про "економічний паспорт". Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді два законопроєкти щодо запровадження економічного паспорту.

Законопроєкт про економічний паспорт, внесений президентом на розгляд Ради, передбачає створення Фонду майбутніх поколінь - державні внески здійснюватимуться щороку на кожного учасника Фонду до досягнення ним 18 років.

Про ситуацію на ТЕС і ТЕЦ. В Україні через відсутність палива станом на 6 грудня не працювали 20 блоків та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,26 ГВт.

Реклама:

Про мікрокредити. За перші три квартали 2021 року українські мікрофінансові організації видали 49 млрд грн мікропозик, що перевищило показник торік на 261 млн грн.

Про український супутник. Український супутник "Січ-2-30" відправили до Сполучених Штатів, де очікується його запуск на орбіту спільно зі SpaceX.

Ексклюзиви ЕП:

Чи відмовиться Україна нарешті від небезпечного азбесту?

Чому Україна ніяк не може відмовитись від використання у будівництві шкідливого мінералу, який уже давно заборонили в ЄС і ще 70-ти країнах, та як цей процес гальмує казахське лобі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!