Стефанчук підписав закон про деолігархізацію

П'ятниця, 5 листопада 2021, 12:05
 
Руслан Стефанчук
фото дмитра Ларіна, уп

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом олігархів, і передав його на підпис президенту.

Джерело: сайт Верховної Ради 

Деталі: Проєкт закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) №5599 народні депутати ухвалили 23 вересня.

Як вказано на сторінці законопроєкту, 3 листопада було прийнято пропозиції щодо усунення неузгодженостей.

Реклама:

4 листопада закон повернуто з підписом голови Верховної Ради, а 5 листопада його направлено на підпис президенту Володимиру Зеленському. 

Нагадаємо: Закон про олігархів став каменем спотикання у стосунках Володимира Зеленського і вже колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова.  

Разумков влітку хотів внести правки до другого читання в законопроєкт президента про деолігархізацію України, аби забрати в Ради нацбезпеки й оборони функцію вирішувати, хто олігарх, а хто – ні.

Коли Разумков відправив закон про олігархів у Венеційську комісію, це стало останньою краплею для Зеленського – і останній член його початкової команди втратив високу посаду.

Читайте також: Від любові до імпічменту. Як відбувається деолігархізація від Зеленського

Без права на чат. Чому посварились Зеленський і Разумков

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: