"Центренерго" і держшахти уклали перші прямі договори на поставку вугілля

Вівторок, 9 березня 2021, 13:55
 

Між ПАТ "Центренерго" та державними шахтами уже укладені прямі договори на поставку 893 тисяч тонн вугілля за ціною 1650 грн/т, відвантаження за ними почалося з 4 березня.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Спільне рішення про прямі поставки без залучення посередників вугілля державних шахт на ПАТ "Центренерго" напрацювали під час наради в Міністерстві енергетики за участі керівників "Центренерго" і Фонду державного майна України, після чого погодили його також із директорами вугледобувних підприємств.

Усі наступні контракти на постачання вугільного палива для ПАТ "Центренерго" також будуть укладатися напряму. Такі кроки здійснюються в рамках виконання п’яти основних завдань, поставлених новому керівництву компанії Фондом держмайна", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо:

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що вугілля на "Центренерго" з держшахт буде поставлятись за прямими договорами, минаючи посередників.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що підтримує створення вертикально-інтегрованої компанії на базі "Центренерго" та державних шахт з її подальшої приватизацією.

Кабмін на початку жовтня 2020 року затвердив план заходів щодо створення акціонерного товариства (АТ) за участю державних вуглевидобувних підприємств і ПАТ "Центренерго".

Акціонерне товариство за участю "Центренерго" та держшахт може бути створене уже в першій половині 2021 року.

Кабмін за пропозицією Фонду держмайна призначив новим в.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" Юрія Власенка.

Фонд держмайна повністю оновив склад дирекції  ПАТ "Центренерго", призначивши 8 топ-менеджерів компанії на чолі з в.о. гендиректора Юрієм Власенком.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: