Суд звільнив від відповідальності фігуранта справи Гладковського

Середа, 31 березня 2021, 10:15
 

Вищий антикорупційний суд звільнив від відповідальності Віталія Жукова – учасника схеми колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та розкрадання в оборонній сфері.

Джерело: ухвала ВАКС від 26 березня.

Деталі: За клопотанням прокурора Кимлика Жукова звільнили від відповідальності у зв’язку із закінченням строку притягнення до кримінальної відповідальності.

Також суд постановив закрити кримінальне провадження від 27 січня 2021 року, у якому Жукову повідомили про підозру.

Реклама:

Знати більше:  #Свинарчуків_за_ґрати! Найгучніший скандал в оборонці сім місяців по тому

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Передісторія:

Мова йде про схему розкрадання державних коштів в оборонному секторі, кураторами якої, як свідчило журналістське розслідування "Bihus.info", були перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор та його бізнес-партнери – Андрій Рогоза та Віталій Жуков, який у 2012 році почав працювати в "Укроборонпромі".

За даними журналістів, у 2015 році Гладковський-молодший  разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

29 квітня 2020 року Жукову повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму майже 50 млн грн та легалізації коштів. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави –  5 млн 255 тис. гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: