В ЄС висловили стурбованість щодо змін до закону про держзакупівлі

Субота, 25 липня 2020, 13:22
 

У Європейському Союзі стурбовані змінами до закону про держзакупівлі, з тим щоб обмежити доступ до публічних закупівель для продукції машинобудування, якщо хоча би частина компонентів не буде вироблена в Україні.

Про це йдеться у відповіді представництва ЄС у Києві на запит DW.

За інформацією видання, позиція дипломатичній місії така, що ці документи однозначно порушуватимуть принцип недискримінації, закладений в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, а також у зобов'язаннях України в рамках Світової організації торгівлі. 

"Хоча бажання підтримати вітчизняну промисловість є зрозумілим, особливо з огляду на економічні труднощі через пандемію СOVID-19, є інші способи це робити, не порушуючи засад вільної конкуренції у відносинах з країнами ЄС та іншими членами СОТ", - зазначили у представництві ЄС. 

Реклама:

Нагадуємо:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що має надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС, а також іншим зобов’язанням України та потребує змін.

Читайте також аналіз Київської школи економіки: Купуй непрозоро, сварись з ЄС: чим небезпечна нова ініціатива з підтримки промисловості

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: