Зеленський про реформу УЗ: До цього питання перейдемо через місяць

Середа, 20 травня 2020, 13:34
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що реформа Укрзалізниці - поки тільки на папері, до питання трансформації компанії повернуться через місяць - коли карантин закінчиться.

Про це він сказав на прес-конференції.

"З приводу реформи УЗ - це окрема держава. Змінено керівника "Укрзалізниці", там є наглядова рада, у них є, на жаль, поки тільки на папері, повністю реформа УЗ. Чи вірю я в те, що це відбудеться найближчим часом? Ні. Те, що я зараз там бачу - поки що ні", - підкреслив Зеленський.

"Реформа УЗ на папері дуже складна, їм треба дуже багато грошей. У найскладніші для українців часи ми не можемо підвищити ціни на пасажирські перевезення", - додав він.

Реклама:

"УЗ переважно заробляє на вантажних перевезеннях. Зараз через коронавірус дуже багато цього зупинено. Зупинено перш за все експорт, експортно орієнтовані товари. Це показало проблематику, які мають бути замовлення, тут моя позиція - треба перша за все робити державні замовлення для державних підприємств", - заявив президент.

"Поки що реформа на папері, вони скаржаться на коронавірус - і частково це правда. Пан Криклій як міністр інфраструктури відсотків 90% свого часу витрачає на коронавірус, на всі інфраструктурні питання. 

Було дуже багато питань щодо інфраструктури через коронавірус, тому я не може питати міністра - "А що там з УЗ?". Я думаю, що через місяць все заспокоїться, коли ми вийдемо з карантину, ми обов'язково перейдемо до питання реформи Укрзалізниці", - підкреслив президент.

Нагадаємо:

Питання консультацій німецькою компанією Deutsche Bahn щодо трансформації "Укрзалізниці" поки ставиться на паузу,  а для IPO "Укрзалізниці" (перший публічний продаж акцій - ред.) зараз "точно невдалий час", заявив Криклій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!