Новини 1 квітня: пенсії, доходи держбюджету, ціни на бензин

Середа, 1 квітня 2020, 21:00
 
UA.DEPOSITPHOTOS.COM

Про пенсії. Кабінет міністрів встановить додаткові виплати у розмірі 500 гривень (для пенсіонерів старших за 80 років), а також запропонує індексувати пенсії на 11% з травня - це рішення має підтримати Рада.

Кабінет міністрів постановив виплатити у квітні одноразову грошову допомогу в 1 тис грн для пенсіонерів, що отримують пенсії менше 5 тисяч гривень.  Це рішення має підтримати парламент, голосуванням за оновлений бюджет.

Про доходи держбюджету. Доходи бюджету в березні склали 87,9 млрд грн при плані 98,1 млрд грн,  рівень невиконання плану за доходами складає 10,4%. З них недобір надходжень по податках та митниці - 8,8 млрд грн.

Про ціни на бензин. На зустрічі Антимонопольного комітету із керівниками мереж АЗС більшість компаній погодилися із наявністю потенціалу до подальшого зниження цін.

Реклама:

Про дефіцит держбюджету. Короткострокове збільшення дефіциту державного бюджету є інструментом подолання наслідків економічної кризи і не несе в собі загрози для макрофінансової стабільності, заявили в НБУ.

Про євробонди. Євробонди України та ВВП-варанти різко подорожчали у вівторок на тлі ухвалення Верховною Радою закону про ринок землі та схвалення у першому читанні "антиколомойського" закону, що збільшує шанси на отримання Україною фінансування від МВФ.

Ви хочете дізнатися більше?

"Дожити" б до літа 2021 року". Президент МАУ Євген Дихне про те, що буде з МАУ

Як авіакомпанія "виживає" в умовах кризи, чи готовий Ігор Коломойський допомогти перевізнику і чого компанія чекає від держави – інтерв'ю з президентом МАУ. (рос)

"Карантинні пільги" для бізнесу 2.0: послаблення для ФОПів, сплата податків, перевірки та штрафи

Що саме передбачають останні законодавчі зміни, які ухвалила Рада, як вони можуть допомогти бізнесу, що змінюють в роботі ФОПів, та чи достатньо їх.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!