Новини 4 березня: новий уряд, монополія ДТЕК, критика митниці

Середа, 4 березня 2020, 21:00

Про відставку уряду. Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра. Відставка Гончарука автоматично тягне за собою відставку всього уряду.

Про нового прем'єра. Верховна Рада проголосувала за призначення прем’єр-міністром в.о. віцепрем’єра Дениса Шмигаля.

Про Милованова. Нинішній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу, а Роман Жуковський – міністерство економіки в новому уряді.

Про монополію ДТЕК. Секретаріат Європейського енергетичного співтовариства доєднається до розслідування Антимонопольного комітету щодо ймовірного зловживання монопольним становищем компанії ДТЕК Рината Ахметова на Бурштинському енергоострові. 

Реклама:

Про платіжний баланс. Зведений платіжний баланс України в січні 2020 року сформовано з профіцитом 906 мільйонів доларів, тоді як у січні 2019 року дефіцит становив 68 мільйонів.

Про критику митниці. Президент Володимир Зеленський розкритикував економічну політику уряду та надходження в державний бюджет від митниці.

Про "Північний потік-2". Україна веде переговори зі США та іншими партнерами, спрямовані на те, аби остаточно завадити Росії відновити прокладання газопроводу Північний потік-2.

Ви хочете знати більше?

5:1 на користь секонд-хенду: як змінився авторинок України

Аномальне зростання вживаних машин в структурі імпорту та перехід автовласників на дизельні двигуни. Як змінюється український авторинок.

Іпотека під 10% вже у 2020-му: коли українці зможуть дозволити собі нове житло

Чи буде доступна іпотека у фокусі уваги нового уряду і чи виконає він обіцянку звільненого Олексі Гончарука про іпотеку під 10-11% уже цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: