Кабмін визначив майданчик для програми кредитування бізнесу

Середа, 11 грудня 2019, 13:23

Німецько-український фонд стане майданчиком для програми кредитування бізнесу, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє урядовий портал.

Фонд передали в управління Міністерству фінансів, контролювати його роботу буде Національний банк.

"Прийнято рішення про передачу Фонду у повне управління Мінфіну з метою розділення функцій управління та здійснення регуляторного нагляду за діяльністю Фонду. Це дозволить уникнути конфлікту інтересів та підвищити ефективність використання коштів.

Реклама:

Фахівці Міністерства здатні активізувати роботу Фонду та надати бізнесу країни необхідні кошти під реалістичні, корисні та прибуткові проекти", — сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Засновниками Фонду є НБУ та уряд в особі Міністерства фінансів. Раніше 50% статутного капіталу Фонду належали Кабінету Міністрів, решта 50% — Національному банку.

Після ухвалення депутатами закону про "спліт" НБУ відповідно отримав повноваження з регулювання та нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ, до яких належить Німецько-український фонд, і не може одночасно виступати його власником.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський анонсував державну програму "Повертайся та залишайся" яка має на меті повернути українців з-за кордону.

Перший етап: можливість отримати доступні кредити на власну справу.

Програма запрацює з 1 лютого 2020 року та  передбачає доступне кредитування під 5-9% річних — видача кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця, під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%, і під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

Сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Економічна правда

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!