Екснардеп тимчасово очолив Держекоінспекцію

Четвер, 21 листопада 2019, 19:50

Тимчасовим главою Державної екологічної інспекції призначено колишнього народного депутата Єгора Фірсова.

Джерело: Facebook-сторінка Фірсова

Пряма мова: "Друзі, важливі новини. З сьогоднішнього дня я офіційно є виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції України. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів, і я вдячний за надану довіру".

Деталі: Екоінспекція - це орган, який здійснює контроль за дотриманням екологічного законодавства і стежить за тим, щоб промислові підприємства надмірно не забруднювали навколишнє середовище.

Реклама:

Фірсов зазначає, що пропозиція зайнятися реформою екологічного контролю він отримав від прем'єра Олексія Гончарука чотири місяці тому. Після цього була зустріч з президентом Володимиром Зеленським та сотні зустрічей з працівниками міністерства, співробітниками екологічної інспекції, органами влади.

Фірсов називає екоінспекції одним з найбільш корумпованих органів в країні.

Незабаром відбудеться конкурс на посаду керівника Держекоінспекції, а Фірсов має намір брати в ньому участь з програмою реформ еконоінспекції.

Довідка: Єгор Фірсов у 2014 році був обраний до Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка" 54 номером у списку як позапартійний. Входив до складу комітету з питань європейської інтеграції.

У 2016 році був позбавлений депутатських повноважень через вихід з фракції БПП.

У 2017 році створив партію "Альтернатива", яка вже в наступному році об'єдналася з партією Анатолія Гриценка "Громадянська позиція".

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання від партії "Громадянська позиція".

На посаді голови Донецької обласної організації партії "Удар" не задекларував дохід за 2011 рік.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!