Нацбанк передав в СБУ дані про підозрілі операції клієнтів на 17 мільярдів

Вівторок, 22 жовтня 2019, 11:40

Національний банк за 3 квартал 2019 року передав СБУ дані про сумнівні операції в 17 банках та 2 небанківських фінустановах на загальну суму понад 17 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"За результатами перевірок з фінансового моніторингу надіслано 10 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 17 банків та 2 небанківських фінустанов.

Йдеться про фінансові операції на суму понад 16,8 млрд гривень та 98 млн доларів.

Реклама:

За результатами валютного нагляду Нацбанк повідомив правоохоронців про великомасштабні операції клієнтів 17 банків на загальну суму понад 799,2 млн грн, 873,3 млн доларів, 47,6 млн євро, 48,3 млн злотих і 69,6 млн російських рублів.

"Надана правоохоронцям інформація в основному стосувалася проведення клієнтами банків та небанківських фінансових установ операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухилення від оподаткування", - пояснили в НБУ.

Нагадаємо, у другому кварталі Нацбанк повідомив правоохоронцям про підозрілі операції клієнтів п'яти банків на загальну суму понад 3,7 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: