США почнуть антимонопольне розслідування проти Google

Неділя, 2 червня 2019, 15:39
 

Міністерство юстиції США почало готувати антимонопольне розслідування відносно компанії Alphabet, власника пошукової системи Google.

Про це пише "Інтерфакс".

Раніше Alphabet вже була об’єктом розгляду антимонопольними органами інших країн. У 2010 році Єврокомісія звинуватила Google в упередженому ранжируванні результатів пошуку, пов'язаних з рекламою і покупками.

За це в 2017 році Google виплатила 2,7 млрд доларів. У 2016 році Єврокомісія визнала незаконними деякі практики в роботі мобільної операційної системи Android. Alphabet погодилася виплатити за це 5,1 млрд доларів.

Реклама:

Доходи компанії Alphabet за 2018 рік сягнули 136,8 млрд доларів.

Повідомлення про розслідування з'явилося на тлі гострої суспільно-політичної дискусії в США про можливість зламу даних компаній технологічних гігантів, пише The Wall Street Journal.

Зокрема, одна з головних передвиборчих обіцянок кандидата в президенти, сенатора-демократа Елізабет Уоррен, посилити тиск на технологічні компанії, подібні Google.

Раніше глави Twitter і Facebook з'являлися на слуханнях в конгресі з питань збору персональних даних та пропаганди, яка нібито могла вплинути на результат президентських виборів 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: