Болгарія наблизилася до скорочення повної залежності від російського газу

Середа, 6 лютого 2019, 14:40
 

П'ять компаній та консорціумів отримали дозвіл подати заявку на тендер в 145 мільйонів євро на розробку та будівництво газопроводу між Болгарією та Грецією.

Про це пише Reuters.

Відібрані учасники повинні подати свої пропозиції наступного місяця, щоб побудувати 182-кілометровий трубопровід, спрямований на транспортування азербайджанського газу до Болгарії та зменшення майже повної залежності країни від російського газу.

Попередні заявки на тендер подавали 11 компаній.

Реклама:

Дозвіл отримали консорціум двох болгарських будівельних компаній та італійської компанії Bonatti, спільне підприємство між німецьким Max Streicher та грецькою Terna, а також консорціум між французьким Spiecapag, підрозділом Vinci, та болгарською Trace Group.

Грецька компанія J&P AVAX і спільне підприємство між China Petroleum Pipeline Engineering та грецьким Aktor також були допущені до подачі заявок на будівництво трубопроводу.

Після 2020 року Болгарія планує задовільняти до 30% своєї потреби у природному газі з азербайджанського родовища "Шах-Деніз ІІ" транзитом через територію Греції. 

Нині Болгарія майже повністю залежить від постачання російського газу, який транспортується через українську газотранспортну систему і територію Румунії. Передбачається, що після 2019 року Болгарія буде отримувати російський газ через газопровід "Турецький потік", який прокладають по дну Чорного моря.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: