Укргазбанк здійснюватиме відкриту акредитацію ЕРС-контракторів

П'ятниця, 28 грудня 2018, 09:30

Укргазбанк розпочинає новий напрям роботи – публічну процедуру акредитації ЕРС-контракторів  –  генеральних підрядників будівництва промислових об’єктів відновлюваної енергетики.

Банк розпочинає першу в Україні відкриту процедуру акредитації ЕРС-контракторів для мінімізації можливих ризиків невиконання зобов'язань підрядними компаніями та формування публічного реєстру професіоналів українського ринку.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті Укргазбанку.

Завдяки власній експертизі та здобутому досвіду Банк здійснюватиме детальний аналіз діяльності ЕРС-контракторів та надаватиме відкритий доступ до переліку надійних підрядників, які пройшли процедуру відбору та об’єктивного оцінювання.  Банк сформує пул професійних компаній, яким зможуть довіряти інвестори.

Реклама:
 

За словами директора екологічного департаменту Укргазбанку Родіона Морозова кожен бажаючий зможе отримати достовірну інформацію про діяльність підрядника, його досвід та реалізовані проекти.

"Для захисту інвесторів, які готові розвивати ринок ВДЕ в Україні, необхідний відкритий доступ до інформації про діяльність ЕРС-контракторів. Вкрай актуальною сьогодні є необхідність формування переліку найкращих та найнадійніших представників ринку, яким дійсно можна довіряти, які вже зарекомендували себе на ринку і мають підтвердження якості своїх послуг. Важливо, що така інформація буде постійно оновлюватися, а компанії періодично проходитимуть повторну процедуру акредитації, як підтвердження їхнього професіоналізму та надійності. Ринок потребує актуальної інформації та неупередженої оцінки діяльності ЕРС-контракторів", –  зазначив Родіон Морозов.

Сьогодні Укргазбанк – лідер ринку ВДЕ, єдиний в Україні банк, який має власний технічний офіс та потужну команду технічних експертів, а також досвідчених фінансових ризик-аналітиків та юристів.

Банк профінансував майже 820 МВт потужностей – це більше 140 успішних проектів  в усіх видах відновлюваної енергетики – фотовольтаіка, вітрова генерація, біомаса, біогаз та малі гідроелектростанції.

"Більша частина цих проектів була реалізована за допомогою "construction finance", коли кредитування здійснювалось вже на початкових стадіях реалізації.  Тому ми, мабуть, найкраще в Україні сьогодні знаємо – як правильно будувати "зелені" електростанції, а як – ні", –  зазначив Родіон Морозов.

Нагадаємо, 94,94% статутного капіталу Укргазбанку належить державі в особі Міністерства фінансів. З 2015 року Укргазбанк входить до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (постанова №83 Кабінету Міністрів).

Укргазбанк сьогодні є єдиним державним банком, який входить в ТОП-5 найбільш стійких банків України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!