Рада прийняла перший законопроект із "бюджетного пакету"

Четвер, 22 листопада 2018, 17:44

Верховна Рада прийняла законопроект №9084 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", який разом з правками до Податкового кодексу входить у так званий "бюджетний пакет".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ підтримали 243 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

За словами голови підкомітету з питань бюджетної політики і вдосконалення положень Бюджетного кодексу Костянтина Іщейкін, який представляв документ, він передбачає розширення можливостей для здійснення місцевих зовнішніх запозичень, встановлюючи відповідні повноваження окремо для міських та обласних бюджетів.

Реклама:

Закон також врегулює питання цільового використання рентної плати на спеціальне використання лесових ресурсів на охорону і захист лісів, а також дає повноваження Рахунковій палаті здійснювати аудити місцевих бюджетів в частині виконання ними делегованих повноважень.

В ході обговорення документа виникла суперечка навколо фінансування підприємств, що перебувають у віданні Національної академії наук України: Бюджетний комітет і фракції коаліції пропонували відраховувати частину прибуток таких підприємств до держбюджету на загальних підставах, тоді як фракції Радикальної партії і "Батьківщини", а також група "Відродження "наполягали на тому, щоб залишити цю прибуток цих підприємств.

В результаті парламент погодився до 2023 року залишати ці кошти державним унітарним підприємствам у веденні НАНУ, щоб вони направляли їх виключно на наукову діяльність, інновації та розширення власної матеріально-технічної бази.

Нагадаємо, Верховна Рада працюватиме на вечірньому пленарному засіданні в четвер до прийняття державного бюджету на 2019 рік. За це рішення з третьої спроби проголосували 226 нардепів.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №9000 "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Читайте також Бюджет без гарантій. Що Верховна Рада ухвалила в першому читанні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: