Власника магазину оштрафували за неоформлених продавців

Вівторок, 30 жовтня 2018, 20:10
 

Управління держпраці оштрафувало підприємця з Вінничини на 223,38 тисячі гривень за неоформлення офіційних трудових відносин.

Про це йдеться у повідомленні служби.

"Фізична особа–підприємець із м.Шаргород стала першою в області, хто не пішов до суду оскаржувати постанову Управління Держпраці у Вінницькій області про накладення на неї штрафних санкцій за ст. 265 КЗпП України, а офіційно оформила трудові відносини з двома продавцями магазину і в установлений законодавством термін сплатила до бюджету 223,38 тис грн штрафу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", яким були внесені зміни до статті 265 Кодексу законів про працю.

Реклама:

Зокрема, документ передбачає штраф за виявлення непрацевлаштованих найманих працівників або за недопуск перевіряючих для такої перевірки.

Закон передбачає, що кожен неоформлений працівник обійдеться роботодавцю в 30 мінімальних зарплат, тобто в 111,69 тисячі гривень.

Якщо ж підприємець перешкоджає інспектору в ході перевірки або ж не допускає його на виробництво, йому загрожує штраф 372,3 тисячі гривень (100 мінімальних зарплат).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: