Фонд гарантування готує позов проти Росії через "Дельта Банк"

Середа, 17 жовтня 2018, 18:55

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив конкурс на забезпечення судових процесів у міжнародних арбітражах.

Відповідне оголошення розміщено на сайті ФГВФО.

Фонд має намір стягнути з Російської Федерації компенсації за втрату АТ "Дельта Банк" інвестицій на території анексованого Крима.

"Дельта Банк" визнано неплатоспроможним 2 березня 2015 року, тоді ж введено і тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію "Дельта Банку" Нацбанк прийняв 2 жовтня 2015 року.

Реклама:

У червні ФГВФО повідомив, що за 2,5 роки виплат понад 311 тисяч вкладників ПАТ "Дельта Банк" так і не звернулися за отриманням відшкодування, через що вкладниками сьогодні недоотримано 513,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 5 вересня заарештував акції Промінвестбанку, Сбербанку і ВТБ Банку на виконання рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня про стягнення з Росії компенсації за відібрану в Криму нерухомість за позовом ряду компаній, пов'язаних з колишнім співвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським ("ПріватОфіс", "Еверест Істейт", "Аеробуд" і ін.).

Верховний Суд 1 жовтня відкрив апеляційне провадження за скаргою ВТБ Банку у розгляді з колишніми власниками "Приватбанку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: