СБУ вилучила техніку і документи великої фінтех-компанії

Середа, 10 жовтня 2018, 16:46

У компанію по онлайн-кредитуванню Moneyveo прийшли з обшуками співробітники СБУ.

Про це розповіли в компанії, передає AIN.ua.

Обшук в офісі на Печерську почався вдень 9 жовтня і завершився вже вночі 10 жовтня, деякі співробітники в кінці робочого дня не змогли піти. Всю техніку вилучили, в тому числі особисті ноутбуки.

У компанії повідомили, що постанову, за якою прийшли з обшуком, зараз вивчають юристи. Обшук проводили люди в цивільному, які представилися співробітниками СБУ.

Реклама:

Робота компанії, в якій працює більше 200 чоловік, не було порушено, оскільки всі дані Moneyveo зберігаються в хмарі, а процеси автоматизовані, розповіли в Moneyveo.

У компанії відзначили, що справно платять податки.

В СБУ повідомили, що слідчі дії були проведені у межах відкритого кримінального провадження.

"Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники несанкціоновано використовували особисті дані громадян України, у т.ч. учасників АТО, та оформлювали кредитні зобов’язання без їхнього відома. Надалі для стягнення нібито існуючого боргу, ділки підключали представників колекторських компаній", - говориться у повідомленні.

"Співробітники СБ України задокументували понад тисячу фактів протиправного використання персональних даних громадян України для створення заборгованості, нарахування штрафних санкцій та легалізації грошових коштів", - заявили у службі.

Читайте такожПерший раз безкоштовно: як ЕП шукала кредит під 0% і що з цього вийшло

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: