Греція успішно завершила програму міжнародної фінансової допомоги

Понеділок, 20 серпня 2018, 09:45

Греція успішно завершила трирічну програму порятунку, організовану країнами єврозони, покликану допомогти країні впоратися з наслідками її боргової кризи.

Про це йдеться в заяві Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

"Греція успішно завершила свою трирічну програму макрофінансової допомоги, надану ESM. Це ознаменувало собою кінець найбільшого пакету суверенної допомоги в історії, що включає три різні програми. Завдяки безпрецедентній фінансовій підтримці, наданій на дуже вигідних умовах, Греція змогла модернізувати свою економіку і відновити довіру інвесторів" , - йдеться в заяві.

Вперше за вісім років Греція тепер має право брати гроші на фінансових ринках.

Реклама:

Європейський механізм стабільності протягом трьох років надав країні 61,9 млрд євро. Це підтримало зусилля грецького уряду щодо реформування проблемної економіки країни і рекапіталізації її банків, відзначає ВВС.

Разом з допомогою Міжнародного валютного фонду кредити, надані Греції з 2010 року, склали понад 260 млрд. євро, що є найбільшим джерелом фінансової допомоги у світовій фінансовій історії.

В якості умов позик грецький уряд був змушений ввести низку непопулярних заходів жорсткої економії. В останні роки грецька економіка повільно росла і як і раніше вона на 25% менша, ніж на початку кризи.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: