"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк: Співпраця із Заходом — єдина альтернатива "дружбі" з РФ

Четвер, 7 червня 2018, 15:30
 

Співпраця з міжнародними організаціями є єдиною альтернативою співробітництва з Росією.

Про це заявив Олександр Данилюк перед голосуванням за його звільнення з посади міністра фінансів.

"Мені закидають, що я є захисником інтересів міжнародних організацій. Ні. Я захищаю інтереси українців. Саме завдяки співпраці з міжнародними партнерами ми вистояли у 2014-2015 роках", - сказав він.

Данилюк додав, що народ України набагато більше довіряє міжнародним інституціям, "ніж нам з Вами".

Реклама:

"Співпраця з міжнародними організаціями - це єдина альтернатива співробітництву з Росією. Так буде до тих пір, поки ми не створимо незалежні органи влади і повернемо довіру громадян", - заявив Данилюк.

"З першого дня призначення я будував професійний технократичний фінансовий блок, вільний від політичного тиску і календаря виборів. Саме так я розумію основну задачу міністра фінансів. Я не приймаю правила кругової поруки. Я ламаю цю парадигму, яка є тягарем для розвитку нашої країни", - резюмував він.

Як повідомлялося, Данилюк також заявив, що державні органи влади є слабкими, заангажованими та корумпованими, тому звільнення міністра з посади не вирішить цих проблем.

Як повідомлялося, 7 червня подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Данилюка з посади підтримали 254 народні депутати.

Виконуючою обов'язки міністра фінансів стане перша заступниця Данилюка Оксана Маркарова.

Раніше повідомлялося, що 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.

Публічну трансляцію засідання було припинено, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.

Інтерв'ю з Данилюком читайте на Економічній правді: Олександр Данилюк: Зараз на мені випробовують те, що буде під час виборчої кампанії з будь-ким

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!