Віце-прем'єр пояснив ситуацію з монетизацією пільг на проїзд

П'ятниця, 16 березня 2018, 10:45
 

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко роз'яснив ситуацію щодо монетизації пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Пільги надаватимуться або в безготівковій (як зараз) або готівковій формі. Це норма закону", - написав він.

"Рішення про "монетизацію пільг" буде приймати виключно місцевий орган влади. Незважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів, Кабінет міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкової/монетизованої форми пільг", - заявив віце-прем'єр-міністр.

Реклама:

"Тільки тоді, коли місцева рада прийме рішення про "монетизацію", вступає в дію і "Порядок надання пільг у грошовій формі ..." який був схвалений урядом", - сказав Розенко.

Він уточнив, що ніяких обмежень в "30 поїздок на місяць" уряд не затверджував.

"Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія. Нижче якої місцевий орган влади не має права розраховувати монетизовану виплату пільговику", - написав Розенко.

"Органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не менше мінімальної соціальної норми. Тобто, якщо місцева рада прийме рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи", - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів схвалив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських і міжміських маршрутах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: