Законопроект про Нацбюро фінбезпеки готовий - Порошенко

Середа, 28 лютого 2018, 16:30
 

Податковий комітет Ради завершив розробку законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки.

Про це президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції "Виклики - 2018".

"Сьогодні вранці голова парламентського комітету з податкової політики Ніна Южаніна спільно з великою робочою групою завершила і оприлюднила для широкого загалу з метою обговорення проект закону про Національне бюро фінансової безпеки", - сказав Порошенко.

Голова держави впевнений, що створення цього органу як аналітичної структури повністю "відсіче" інші правоохоронні структури "від пасовища, на якому вони вже десятиліття доять український бізнес".

Реклама:

"Після прийняття цього закону нікому на гарматний постріл не можна буде підійти до платника податків. Несплатою податків буде займатися тільки Бюро. А новому поколінню підприємців буде невідомо, що таке податкова поліція, міліція або інквізиція", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, концепція Національного бюро фінансової безпеки передбачає введення в підслідність пропонованого правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами, шахрайство з податком на додану вартість, а також розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!