"Антонов" відкрив "дочку" в США

Середа, 24 січня 2018, 11:44

Українська компанія "Авіалінії Антонова" відкрила представництво в американському Х'юстоні, штат Техас.

Про це повідомляється в офіційному блозі авіакомпанії.

Одним з його перших замовників стала космічна корпорація Orbital ATK. АН-124-100 "Руслан" перевіз вироблений компанією супутник Al Yah 3.

 

Orbital ATK вперше розробила і виробила великий супутник, оскільки раніше спеціалізувалася на менших космічних апаратах.

Реклама:

"Це найбільший і найбільш складний [супутник] з усіх, які ми коли-небудь створювали", - розповів Амер Хоурі, віце-президент Orbital ATK.

Для перевезення його помістили в контейнер, розміри якого становили 11,4 м в довжину, 4,6 м завширшки і 4,1 м у висоту, а загальна вага - 23 тонни.

"Руслан" доставив супутник з Вашингтона в столицю французької Гвіани Каєнну. Звідти він відправився на космодром Куру. Запуск Al Ayah 3 на борту французької Ariane 5 відбудеться вже 25 січня.

 

Як повідомили в українській компанії, "Руслан" після доставки вантажу відразу повернувся до Вашингтона, щоб прийняти на перевезення ще один супутник від Orbital ATK.

Нагадаємо, нещодавно "Авіалінії Антонова" в терміновому порядку доставляли для SpaceX Ілона Маска носовий обтічник ракети Falcon 9.

Ain.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: