"Нафтогаз" і "Газпром" домовляються щодо сум виплат

Вівторок, 4 липня 2017, 16:41

НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Газпром" проводять серію переговорів, мета яких - визначити конкретні суми, які сторони повинні виплатити одне одному за рішенням арбітражу.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, переговори проходять на нейтральній території.

Реклама:

"Окреме рішення Трибуналу при арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма від 31 травня 2017 року містить тільки принципи, за якими має бути розрахована сума ретроактивності компенсації за переплати, вчинені "Нафтогазом", а також ціна, яка повинна бути застосована до будь-яких обсягів газу, отриманих "Нафтогазом", але не оплачених в повному обсязі", - йдеться в тексті повідомлення.

"Якщо в ході переговорів "Нафтогаз" і "Газпром" не дійдуть згоди щодо нових формулювань і визначенні сум, які підлягають виплаті, остаточне рішення прийме арбітраж", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу. Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.

Читайте також: "Нафтогаз" vs "Газпром". Чим завершилася битва під Стокгольмом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!