"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ порадив Ахметову, як купувати вугілля

П'ятниця, 14 квітня 2017, 10:32

Антимонопольний комітет рекомендував "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Східенерго", "ДТЕК Західенерго" здійснити заходи щодо закупівлі вугілля для виробництва електричної енергії на конкурентних засадах.

Про це йдеться у повідомленні комітету.

"Здійснити закупівлю у період травень-грудень 2017 року енергетичного вугілля для виробництва електроенергії на конкурентних засадах, в обсязі не менше 10 % споживання вугілля для виробництва е/е за аналогічний період 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив представник "НЕК "Укренерго" під час засідання комітету, 10% від споживання енергетичного вугілля за попередній рік, що може становити близько 2 млн тонн, є достатньо значимим об’ємом для ринку енергетичного вугілля.

Реклама:

"Прийняттю рекомендацій передувало проведення комітетом ґрунтовного комплексного дослідження ринків електроенергії та енергетичного вугілля", - повідомляє АМКУ.

Раніше ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тисяч тонн антрацитового вугілля з Південно-Африканської республіки.

Наразі для накопичення антрациту тимчасово зупинені Криворізькі й Придніпровська ТЕС
компанії.

15 березня DTEK Energy Group заявила про захоплення бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР" всіх активів "ДТЕК Енерго" на непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!