ЛЕО Григоришина шукає вихід на президента для вирішення енергетичних проблем

Вівторок, 7 березня 2017, 14:29

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" просить депутатів обласних рад посприяти припиненню постачання електроенергії на неконтрольовані території Луганської області через зростання їх заборгованості перед підприємством.

Про це йдеться у відкритому листі ЛЕО до депутатів обласних рад, який є у розпорядженні ЕП.

У компанії заявили, що через діяльність уряду (постанови Кабміну №263 та №368) ЛЕО було змушене за рахунок споживачів з контрольованої частини Луганщини безоплатно постачати на окуповані території електроенергію (на суму близько 300 млн грн в місяць), що призвело до заборгованості компанії перед "Енергоринком" - 4,7 млрд гривень.

"Споживачі загалом заборгували нам близько 5,5 млрд гривень, з них 4,9 млрд гривень - споживачі з неконтрольованої території", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, за неповні розрахунки з "Енергоринком" в грудні 2016 року НКРЕ наклала на ЛЕО фінансові санкції, обов’язкове щоденне утримання, яке значно перевищує збори компанії.

"З грудня 2016 року гроші на рахунок компанії зовсім не надходили, а з лютого 2017 року рахунки ЛЕО були заарештовані, що призвело до повного колапсу на підприємстві", - заявили у компанії.

"Наші пропозиції озвучувалися з 2015 року: припинення або обмеження до рівня оплати перетоків на неконтрольовану територію", - повідомляє прес-служба.

"Ми просимо вас (депутатів - Ред.) звернутися до президента, Верховної Ради та прем’єр-міністра із закликом: забезпечити енергетичну стабільність фронтової Луганської області; припинити безкоштовне постачання електроенергії ворогам України", - йдеться у зверненні.

Як відомо, у грудні 2016 року "Луганське енергетичне об'єднання" заявило про плани відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв вирішити проблему з боргами перед ЛЕО.

Однак, як заявляють у компанії, вирішення цього питання так і не відбулося.

В середині січня в ЛЕО знову заявили, що з 23 січня почнуть відключати від електропостачання бюджетні організації та установи Луганської області.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: