"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У грудні окуповану Луганщину можуть відключити від електроенергії

П'ятниця, 2 грудня 2016, 15:34

У грудні 2016 року ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" планує відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Про це заявив директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, перед початком бойових дій борг ЛЕО за поставлену електроенергію перед державним підприємством "Енергоринок" становив лише 700 млн.

"Сьогодні борг нашого підприємства перед "Енергоринком" становить 4 млрд гривень. У той же час перед нами існує борг в 6 млрд гривень. Електроенергія продовжує надходити на непідконтрольну територію. Її ніхто не оплачує", - сказав Грицай.

Реклама:

"Коли 1 листопада 2014 року я заступив на пост гендиректора, неконтрольована сторона отримувала електроенергію на 300 млн гривень в місяць. В Україну приходило близько 3-4 млн гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50-60 млн гривень на місяць. В будь-якому випадку, це не покривало і третини поставок. Нам вдалося протриматися до липня 2016 року", - заявив він.

Грицай зазначив, що керівництво підприємства зверталося в усі інстанції з тим, щоб повністю припинити перетікання електроенергії на неконтрольовану сторону або знизити його до рівня фактичної оплати.

"Реакції на наші звернення не послідувало. Станиця Луганська та населені пункти навколо неї, а це понад 12 тисяч наших абонентів, отримують електроенергію з неконтрольованого боку. Існує загроза того, що незаконні формування відключатимуть електроенергію", - зазначив глава ЛЕО.

"Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Счастінської ТЕС. У 20-х числах грудня ця лінія буде запущена, і ми зможемо відключити перетік електроенергії, який відбувається з Счастінської ТЕС в сторону Луганська", - підсумував він.

Раніше у ЛЕО повідомили, що початок опалювального сезону в Сєвєродонецьку і Лисичанську, найбільших містах на території Луганської області, контрольованої урядом України, знаходиться під загрозою зриву.

Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: