"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 6 березня 2017, 21:00

Ще трохи новин по справі Насірова – головне за 6 березня.

Що нового у Насірова?

Зранку глава ДФС Роман Насіров заявив, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують, та погодився на цілодобовий нагляд з боку САП чи НАБУ  під час свого перебування у лікарні на час лікування чи у своєму помешканні.

Пізніше, Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту голови Державної фіскальної служби Романа Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня.

Реклама:

Ввечері, невідомий повідомив про замінування будівлі Солом’янського районного суду Києва, де розглядається запобіжний захід для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насирова.

Після "размінування" представник держобвинувачення заявив, що має докази наявності у голови Державної фіскальної служби Романа Насірова громадянства Великої Британії.

А ще, кабінет міністрів в понеділок оприлюднив розпорядження про відсторонення голови ДФС Романа Насірова.

Шоу триває.

До інших судів:

Печерський суд зняв арешт з 313 мільйонів "ВБР" Януковича в банку Порошенко.

Апеляційний суд Києва підтвердив арешт директора департаменту платіжних систем Національного банку Сергія Шацького із заставою 800 тисяч гривень.

Вищий спеціалізований суд скасував поруку колишнього власника Дельта Банку Миколи Лагуна перед Ощадбанком на 4,2 млрд гривень.

До інших прокуратур:

Прокуратура Києва направила Державній аудиторській службі для виконання визначення слідчого судді Печерського райсуду Києва про надання дозволу на проведення ревізії ПАТ "Укрнафта" з 6 березня в рамках справи про підозри до голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

У Генеральній прокуратурі заявили, що кримінальні провадження за підозрою соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка об’єднані і за ними триває досудове розслідування.

Про ціни на газ:

Міністерство економічного розвитку розробило проект постанови, яким пропонується на рік продовжити спеціальні зобов'язання НАК "Нафтогаз України" щодо постачання природного газу для потреб населення й теплокомуненерго.

Про Ахметова:

Ахметов вилетів з рейтингу найбагатших людей світу. Так, статки власника групи "СКМ" Ріната Ахметова зменшилися з 3,66 млрд до 3,5 млрд дол.

Про МВФ:

Засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення Україні четвертого кредитного траншу в розмірі 1 млрд дол. за затвердженою програмою співпраці відбудеться в другій половині березня.

Про "Укргазвидобування":

ПАТ "Укргазвидобування" ввела в промислову експлуатацію нову свердловину в Харківський області із дебітом більше 1 млн кубометрів газу на добу.

Тексти дня:

"Справа Насірова". Хроніки одного суду.

Події останніх днів свідчать, що політичної волі на притягнення Романа Насірова до відповідальності немає.

Довгобуд ганьби. Що заважає завершити будівництво "Охматдиту".

Без фінансової допомоги та політичної підтримки "Охматдит" можуть будувати ще не один рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!