Toshiba готується оголосити Westinghouse банкрутом

Понеділок, 27 березня 2017, 19:33

Westinghouse Electric, яка обслуговує атомні електростанції, буде оголошена банкрутом через збитки, які досягли майже 7 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Крім того, ще близько 2 млрд доларів збитків принесе сама процедура банкрутства.

31 березня Toshiba , якій належить Westinghouse Electric , подасть заяву про банкрутство. Банки-кредитори – Toshiba Sumitomo Mitsui Banking і Mizuho Bank – кваплять з банкрутством, побоюючись зростання збитків.

Реклама:

У квітні-грудні 2016 року операційний збиток Toshiba через знецінення активів склав 4,78 млрд. доларів, чистий збиток за рік досягне приблизно 3,44 млрд. доларів, роком раніше збитки були ще значнішими.

Відповідно до глави 11 американського закону про банкрутство винесення рішення про неспроможність компанії не потрібно. Якщо компанія представить прийнятний для суду і кредиторів план реорганізації, вона зможе повернутися до роботи.

Однак борг Westinghouse в розмірі 6,3 млрд. доларів залишиться на Toshiba. Можливий покупець "дочки" навряд чи візьме на себе борги. В результаті Toshiba готова розлучитися з найціннішим активом – напівпровідниковим підрозділом.

Раніше повідомлялося, що Toshiba планувала продати контрольний пакет акцій Westinghouse.

Нагадаємо, влітку 2016 року Україна домовилася з Westinghouse про будівництво заводу ядерного палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: