"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Toshiba може продати контрольну частку Westinghouse

Вівторок, 14 березня 2017, 11:40

Toshiba Corp. розглядає можливість продажу контрольної частки своєї американської атомної "дочки" Westinghouse Electric Co., що несе великі втрати.

Про це йдеться у повідомленні Toshiba, передає "Інтерфакс-Україна".

Toshiba переглядає позицію Westinghouse всередині концерну і вивчає деконсолідацію цього бізнесу за рахунок продажу контрольної частки в ньому, йдеться у повідомленні.

Westinghouse є ключовим джерелом проблем Toshiba: в середині лютого компанія оголосила про втрату 712,5 млрд ієн (6,2 млрд доларів) через перевитрати коштів в рамках поточних атомних проектів в США.

Реклама:

У вівторок Toshiba повідомила також, що отримала схвалення регуляторів на відстрочку публікації звітності за третій фінквартал до 11 квітня.

Спочатку Toshiba планувала оприлюднити звітність за фінансовий квартал, що завершився в грудні 2016 року, 14 лютого, однак перенесла її публікацію на місяць, пояснивши це необхідністю вивчити ситуацію навколо Westinghouse.

Пізніше у вівторок президент Toshiba Сатоси Цунакава проведе прес-конференцію.

Акції Toshiba завершили торги у вівторок зростанням на 0,5%. Раніше протягом сесії падіння їх вартості досягало 8,8%.

Toshiba вступила в боротьбу за Westinghouse, що працює в сфері ядерної енергетики, в 2006 році з іншою японською компанією Mitsubishi Heavy Industries і перемогла.

Однак в процесі торгівлі ціна угоди зросла з 2 млрд доларів до 5,4 млрд доларів, що шокувало інших потенційних покупців.

Toshiba, історія якої простежується з 1875 року, працює в різних сферах, включаючи електротехніку, електроніку і енергетику. Штат корпорації перевищує 167 тисяч чоловік по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: