OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 22 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 22 березня.

Про російські банки. Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня вводить санкції стосовно "дочок" російських державних банків.

Про грошові перекази з РФ. Держдума на засіданні в середу прийняла в третьому читанні закон, який обмежує грошові перекази з РФ в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.

Про Службу фінансових розслідувань. Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань, яка повинна замінити Податкову міліцію.

Реклама:

Про МВФ. Питання виділення траншу Україні відсутнє у порядку денному Міжнародного валютного фонду, розписаному до 31 березня.

Про вугілля. Щодобово Росія краде понад 10 тисяч тонн українського вугілля. За період з 1 по 20 березня 2017 року українсько-російський кордон перетнуло понад 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям.

Про ціни на газ. Кабінет Міністрів продовжив спеціальні зобов'язання до квітня 2018, що передбачають продаж газу для населення на пільгових умовах.

Про "Нафтогаз". Головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко допускає банкрутство компанії в разі програшу "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі.

Про Метінвест. 22 березня - Metinvest B.V., материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній, оголосила про завершення реструктуризації своєї фінансової заборгованості на загальну суму 2,3 млрд доларів.

Про ремонт доріг. На сьогоднішній день Державне агентство автомобільних доріг України реалізує мінімальний сценарій який передбачає будівництво 700 км доріг.

Про зовнішній борг. Валовий зовнішній борг України на 1 січня 2017 року становив 113,483 мільярда доларів, що на 5,246 мільярда доларів, або на 4,4% нижче показника на 1 січня 2016 року.

Тексти дня:

"Попри війну та кризу: як cхід відходить від "традиційної" енергетики".

Залежність від поставок традиційних енергоресурсів — вугілля, газу та ядерного палива — загрожує енергетичній безпеці і навіть суверенітету держави. Новий курс в енергетичній політиці неминучий.

"Звукомаскування по-українськи: унікальний гаджет Hushme "підірвав" західні ЗМІ".

Створений в Україні гаджет Hushme для звукового маскування телефонних розмов здійснив справжній фурор в зарубіжних ЗМІ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!