Метінвест Ахметова завершив реструктуризацію своїх боргів

Середа, 22 березня 2017, 19:14

22 березня - Metinvest B.V., материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній, оголосила про завершення реструктуризації своєї фінансової заборгованості на загальну суму 2,3 млрд доларів.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як наголошується, у результаті досягнутої угоди три випуски гарантованих облігацій групи з погашенням у 2016, 2017 і 2018 роках анульовано та знято з лістингу.

Замість цих випусків здійснено випуск нових першочергових забезпечених облігацій на суму 1,2 млрд доларів з терміном погашення у кінці 2021 року й новими умовами.

Реклама:

Крім того, чотири договори щодо синдикованих кредитних ліній передекспортного фінансування викладено в новій редакції, що передбачає, зокрема, об'єднання чотирьох існуючих кредитних ліній в одну на суму 1,1 млрд доларів з терміном погашення у середині 2021 року.

"Нові умови фінансових інструментів Метінвесту дозволили продовжити термін погашення заборгованості на п'ять років, включаючи відстрочку погашення за деякими обов'язковими платежами на два роки за новою кредитною лінією передекспортного фінансування", - йдеться у повідомленні.

6 лютого компанія повідомила, що власники єврооблігацій і банки-кредитори Метінвесту підтримали реструктуризацію її зобов'язань.

15 березня  Метінвест заявив про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території.

Зокрема, ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївську філію - ПрАТ "Макіївський металургійний завод"), ПрАТ "Єнакіївський коксохімпром", ПрАТ "Харцизький трубний завод", ПрАТ "Комсомольське рудоуправління", ПрАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Донецьккокс" та Спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален".

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: