"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" може стати банкрутом - Вітренко

Середа, 22 березня 2017, 16:02

Головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко допускає банкрутство компанії в разі програшу "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на онлайн-трансляцію інтерв’ю Вітренка виданню "Новое время. Бизнес".

"Держава не несе відповідальності за зобов'язаннями Нафтогазу. Нафтогаз просто буде банкрутом. Наші активи під час ліквідації Нафтогазу розпродаватимуть, і кредитори в межах визначеної черги одержуватимуть відповідні гроші", - сказав він.

Вітренко також зазначив, що газотранспортна система і спеціальні дозволи на видобуток газу є власністю держави, тому ці активи в разі програшу в арбітражі не відійдуть Газпрому.

Реклама:

Водночас він вважає, що ймовірність програшу НАК в арбітражі низька.

Нагадаємо, Газпром виставив Нафтогазу рахунок за 2016 рік за недобір законтрактованого за правилом "бери або плати" газу на суму 5,3 млрд. доларів.

Раніше повідомялося, що у Стокгольмі закінчилися слухання за позовом  НАК "Нафтогаз України" до російського Газпрому щодо контракту на закупівлю газу.

"Нафтогаз" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення в спорі з Газпромом за контрактом купівлі/продажу газу до кінця 1-го кварталу 2017 року, а за контрактом про умови транзиту газу через Україну - до кінця 1-го півріччя 2017 року.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко очікує, що в березні 2017 року арбітраж ухвалить рішення на користь Нафтогазу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!