Розенко: Не бачу підстав для підвищення цін на газ, електрику та ЖКП

Понеділок, 30 січня 2017, 14:44

Сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в 2017 році тарифів на ЖКГ або газ.

Про це в інтерв’ю "Экономические известия" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба КМУ.

"Я певен, наразі не існує економічних передумов підвищувати ціни на газ, електроенергію та послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей! Коли прийде час, уряд не ховатиметься, а відкрито сповістить українців про підняття тарифів", - сказав він.

"Але, на мою думку, нинішня ціна на газ уже відповідає європейській і економічно обгрунтована. Підвищувати далі її вже немає куди", - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Реклама:

Розенко також зауважив, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн розмір призначених субсидій у цьому опалювальному сезоні не переглядатиметься.

"Ні. Субсидії у зв’язку з цим не переглядатимуть", - підкреслив він.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення.

Як відомо, НКРЕ з 1 липня 2016 року підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90%. Також з 1 липня подорожчала гаряча вода.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: