НКРЕ підвищила тарифи на тепло на 75-90%

Четвер, 5 травня 2016, 14:12

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава регулятора Дмитро Вовк.

За його словами, відповідне рішення НКРЕКП прийняла на засіданні в четвер.

"Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання - Ред.) левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію", - сказав він.

Реклама:

Співрозмовник агентства підкреслив, що комісією затверджені заходи щодо збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%.

"Ще 14% - в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (з оснащеності лічильниками тепла - Ред.) Київ, гірші - Полтава та Тернопіль", - сказав Вовк.

Глава НКРЕКП додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

"Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо - серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо "розшивки" вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст", - резюмував Вовк.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів, для виробників теплової енергії - 6,81 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: